Vytisknout

Klasická anglická pohádka o hladové housence (opět z dílny Erica Carla), která bude děti provádět celým týdnem a díky ní se děti zábavnou formou naučí dny v týdnu, měsíce v roce, číslovky, ovoce, jídlo a zopakují si barvy. Každý jednotlivý výukový blok bude zaměřen na jeden den ze života housenky a na děti tak bude čekat postupné prožívání pohádky a spoustu úkolů rozvíjejících porozumění anglickému slovu, podporu vyjadřování v AJ, aktivní i pasivní znalost slovíček a gramatických struktur a hlavně spoustu zábavy. Po skončení kurzu si děti domů odnesou množství výtvorů a pracovních listů, které jim budou i po skončení týdne připomínat pohádku o nenasytné housence, vlastní knížečku The Very Hungry caterpillar v angličtině (kterou si společně vyrobíme), která bude sloužit k opakování doma a několik úkolů pro volnou chvíli. Anglická cvičení budou obsahovat i úkoly, které dětem pomohou s opakováním velkých a malých písmena a začlení prvky čtení a psaní podle Key stage objectives Pre-K a 1 (způsob, jakým se učí číst a psát děti v Anglii již od 5 let). Způsob výuky a vybraná kniha vedou děti k dosažení stupně „confident reader“ s využitím přistupu „ I can do it“ Tento kurz využívá originálních her, knížek a pracovních sešitů přímo z Velké Británie (resp. USA) a to včetně využití interaktivní tabule a projektoru.

Během týdne se budeme aktivně věnovat anglickému jazyku nejen v učebně, ale i venku na zahradě, nezapomeneme na výtvarné práce a hudební aktivity. Na děti tak čeká opravdu zajímavý a pestrý program. Každoročně zařazujeme i nějaké to pečení či drobné šití (především postaviček z knihy). Uvidíme, co to bude letos.

BONUS – některá z dalších knih od Erica Carla. Zda to bude Naštvaná beruška, Osamělá vážka či Velmi tichý cvrček se nechte překvapit 😊


Cílová AJ:

 

Procvičování:

Materiály v ceně kurzu: